Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 00:00

Happy Halloween!

Σήμερα αφιερώσαμε όλη την ημέρα σε γλυκά, φρούτα, καραμέλες και επισκέψεις στις τάξεις του συστεγαζάμενου Δημοτικού Σχολείου. Όλοι οι δάσκαλοι ήταν εξαιρετικά ευγενικοί και απλόχερα μας μοίραζαν καραμέλες και μήλα τα οποία καταναλώσαμε στις τάξεις μας. Και του χρόνου!

Κατηγορία Αρχείο Άρθρων
Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 00:00

Αν κάθε μέρα...

Η έννοια της αποταμίευσης δόθηκε μέσα από το παιδικό βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου " Αν κάθε μέρα ". Κάθε παιδί λοιπόν δημιούργησε εικαστικά την δική του εικόνα " αποταμίευσης". Τι ωραία να ήταν έτσι εύκολη η αποταμίευση σήμερα;!!!

Κατηγορία Αρχείο Άρθρων
Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014 00:00

Happy Halloween

To Ηalloween ως γιορτή και έθιμο του δυτικού κόσμου ήρθε μέσα από το παραμύθι η " Πριγκίπισσα και η Κολοκύθα" και βέβαια έχει την τιμητική του ως λαχανικό του Φθινόπωρου. Για μας ήταν μια καλή ευκαιρία για δραστηριότητες μέσα στην τάξη που θα ολοκληρωθούν στις 31 Οκτωβρίου...Αρχίσαμε λοιπόν με ΤΠΕ, προχωρήσαμε στην ετοιμασία της κολοκύθας, που θα γίνει το φανάρι μας όταν θα επισκεφθούμε τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου και στην κατασκευή του μεγάλου φαντάσματος... Συνέχεια είχε η ομαδική κατασκευή για Ηαppy Halloween εμπνευσμένο από το τραγούδι " Πέντε μικρές κολοκύθες"

Κατηγορία Αρχείο Άρθρων

Τα φαντασματάκια, οι αράχνες και οι μαγισσούλες του Halloween μας οδήγησαν στην έκφραση του συναισθήματος του φόβου. Χρησιμοποιήσαμε πίνακες της Εύας Γολιά και με εικαστικές παρεμβάσεις τα παιδιά εξέφρασαν το συναίσθημα του φόβου. Χρησιμοποιήσαμε μικτή τεχνική και κολλάζ με νερομπογιές και τέμπερα ταυτόχρονα.

Κατηγορία Αρχείο Άρθρων
Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014 00:00

28η Οκτωβρίου 1940. Πόλεμος και Ειρήνη!

Στην ερώτηση πόλεμος ή ειρήνη εννοείται ότι ψηφίσαμε ειρήνη!

Κατηγορία Αρχείο Άρθρων
Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 00:00

28η Οκτωβρίου 1940

Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου έχει γεμίσει την τάξη με ομαδικές και ατομικές εργασίες για την διακόσμησή της!

Κατηγορία Αρχείο Άρθρων
Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014 00:00

Λαχανικά του Φθινόπωρου

Δουλεύοντας τα λαχανικά του Φθινόπωρου μέσα από το παραμύθι "Η πριγκίπισσα και η Κολοκύθα" μαθαίνουμε για την υγιεινή διατροφή και ετοιμαζόμαστε να γνωρίσουμε έθιμα άλλων χωρών μέσα από το Halloween

Κατηγορία Αρχείο Άρθρων

Όταν ο λύκος πεινάει- Κινούμενα σχέδια και επιδαπέδιο puzzle

" Η αναφορά ενός παιδιού για τα παιδικά που βλέπουν στην τηλεόραση, στάθηκε η αφορμή για να δημιουργήσουμε τα δικά μας απλά ψηφιακά κινούμενα σχέδια μεταφέροντας τους τη βασική ιδέα των γρήγορων εικόνων. Το συγκεκριμένο παραμύθι στάθηκε σωτήριο μια και έχει πολλούς ήρωες! Στη συνέχεια το βασικό φόντο για τα κινούμενα σχέδια έγινε ένα επιδαπέδιο puzzle

Κατηγορία Αρχείο Άρθρων

Το παραμύθι "Όταν ο λύκος πεινάει" θα μας δώσει τη δυνατότητα να μιλήσουμε για τα ζώα του αγρού και του δάσους όπως και για τα λαχανικά του φθινόπωρου. Προς το παρόν ξεκινήσαμε με το εξώφυλλο του παραμυθιού.

Κατηγορία Αρχείο Άρθρων

Malevitch Klee, δύο ζωγράφοι με έντονες γραμμές και σχήματα στους πίνακές τους. Δύο πολύ γνωστοί πίνακες τους είναι ο "Bob" και ο "Μαύρος Κύκλος". Με φυσικά υλικά και κολλάζ κάναμε εικαστικές παρεμβάσεις πάνω σ΄αυτούς τους πίνακες για να παρουσιάσουμε το συναίσθημα του θυμού.

Κατηγορία Αρχείο Άρθρων
Σελίδα 1 από 2